Het familiebedrijf
Passie en vakmanschap
De paté van Le Cochon d’Or staat bekend om zijn authentieke smaak en constante kwaliteit. Het geheim achter dit familiebedrijf? Passie en vakmanschap. “Beloof me één ding: dat jullie aan de kwaliteit nooit zullen raken. Anders zijn jullie verloren.” Dat advies kregen Christian Hoste en Martine Van de Wiele van de vorige eigenaar toen ze als jonge ondernemers Le Cochon d’Or overnamen in 1978. Vandaag maken ze die belofte nog altijd waar met hun artisanaal bereide patés.
‘Artisanaal’ is bij Le Cochon d’Or zeker geen hol begrip. Alle producten komen voort uit de landbouw: van het gevogelte en het varkensvlees tot de kruiden. We bereiden de patés met verse ingrediënten van leveranciers uit de regio en bakken ze af in de oven. Ook in het buitenland wordt de authentieke werkwijze van Le Cochon d’Or gesmaakt, zelfs tot in Finland en Congo.
Christian beheerst de productie perfect, zijn vrouw Martine is het creatieve brein achter de garnituren. Zoon Anthony speelt al met patés sinds zijn zevende en bereidt zich voor om de fakkel (lees: de bakovens) over te nemen.
De toekomst van deze ambachtelijke traditie is dus verzekerd.
Doorheen de tijd
Een mooie historiek
1965
Le Cochon d’Or wordt in het Brusselse door de familie Lanssens opgericht.
1978
Le Cochon d’Or wordt door de familie Hoste overgenomen, Christian & Martine, twee prille twintigers starten aan hun levenswerk
1985
Le Cochon d’Or verhuist naar een grotere locatie, weliswaar blijft het bedrijf in Brussel gevestigd.
2004
Anthony, zoon van zaakvoerders Christian & Martine treedt toe tot het familiebedrijf.
2006
Le Cochon d’Or breidt uit, en neemt het aanliggende pand over, die dienst doet als extra opslagruimte.
2020
Anthony Hoste neemt samen met David De Geyndt (zaakvoerder van Delitas) de fakkel van Christian en Martine over. Een samenwerking tussen Le Cochon d’Or en Delitas komt tot stand.
Het familiebedrijf
Passie en vakmanschap
De paté van Le Cochon d’Or staat bekend om zijn authentieke smaak en constante kwaliteit. Het geheim achter dit familiebedrijf? Passie en vakmanschap. “Beloof me één ding: dat jullie aan de kwaliteit nooit zullen raken. Anders zijn jullie verloren.” Dat advies kregen Christian Hoste en Martine Van de Wiele van de vorige eigenaar toen ze als jonge ondernemers Le Cochon d’Or overnamen in 1978. Vandaag maken ze die belofte nog altijd waar met hun artisanaal bereide patés.
‘Artisanaal’ is bij Le Cochon d’Or zeker geen hol begrip. Alle producten komen voort uit de landbouw: van het gevogelte en het varkensvlees tot de kruiden. We bereiden de patés met verse ingrediënten van leveranciers uit de regio en bakken ze af in de oven. Ook in het buitenland wordt de authentieke werkwijze van Le Cochon d’Or gesmaakt, zelfs tot in Finland en Congo.
Christian beheerst de productie perfect, zijn vrouw Martine is het creatieve brein achter de garnituren. Zoon Anthony speelt al met patés sinds zijn zevende en bereidt zich voor om de fakkel (lees: de bakovens) over te nemen.
De toekomst van deze ambachtelijke traditie is dus verzekerd.
Doorheen de tijd
Een mooie historiek
1965
Le Cochon d’Or wordt in het Brusselse door de familie Lanssens opgericht.
1978
Le Cochon d’Or wordt door de familie Hoste overgenomen, Christian & Martine, twee prille twintigers starten aan hun levenswerk
1985
Le Cochon d’Or verhuist naar een grotere locatie, weliswaar blijft het bedrijf in Brussel gevestigd.
2004
Anthony, zoon van zaakvoerders Christian & Martine treedt toe tot het familiebedrijf.
2006
Le Cochon d’Or breidt uit, en neemt het aanliggende pand over, die dienst doet als extra opslagruimte.
2020
Anthony Hoste neemt samen met David De Geyndt (zaakvoerder van Delitas) de fakkel van Christian en Martine over. Een samenwerking tussen Le Cochon d’Or en Delitas komt tot stand.